Disney’s Aladdin, de grote broadway musical

Disney's Aladdin de musical neemt je mee op een spectaculaire, spannende reis door een magische sprookjeswereld.

Disney’s Aladdin, de grote Broadway Musical is echt een hele nieuwe openbaring.

De productie bevat Theo d’Or dito Louis d’Or: Prijs winnende acteurs c.q. actrices, kleurrijke dansen, een geest. En ja: er is een vliegend tapijt, blijkbaar zonder kabels. De Geest, gespeeld door Stanley Burleson, zet de toon met een brutaal, maar tegelijk sympathiek karakter. Niemand anders had deze rol kunnen spelen. Het zou waanzin zijn als iemand het zou proberen.

Je zou denken dat Walt Disney een waarzegger is, want het voelt alsof hij het personage van Geest schreef met Burleson in gedachten.

Jonathan Vroege, die de titelrol van Aladdin heeft overgenomen, speelt het personage precies zoals je je dat herinnert van de film uit 1992. Hij is kwetsbaar, gepassioneerd en herkenbaar, met een bijpassende stem.

En dan is er Jasmine, nu gespeeld door Keoma Aidhen. Als je haar ziet optreden in het theater, begrijp je wat haar sterrenkwaliteit echt is. Er is geen manier om het te beschrijven. Je voelt het gewoon als ze het podium betreedt.

Zij is Jasmine. Beeldschoon en elegant, werkelijk waar om door een ringetje te halen.

En dan zijn er nog de andere personages; de Sultan (Michel Sorbach). Hoewel hij niet zo kort en dik is als ik mij herinner in de animatiefilm. Jaffa (Roberto de Groot) met een dodelijke lach, en zelfs een brutale Iago (Darren van der Lek), wiens stem griezelig is.

Spoiler alert: hardcore fans zullen het jammer vinden dat er geen Rajah de tijger is, en dat Abu het aapje is opgesplitst in drie beste vrienden. Maar helaas, er is een kleine traktatie die het goed kan maken; een speciale Disney montage van favoriete liedjes van fans om het hart te verwarmen Ik wilde niet dat de show eindigde!

Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt als de toneelopstelling. Het was alsof de film zich voor mijn ogen afspeelde. Ik was weer een kind, niet goed wetend waar te kijken, wat te verteren, of wat te herdenken.

En de kostumering is onberispelijk. Nog indrukwekkender zijn de ‘spoedverkledingen’, die onmiddellijk en naadloos zijn. De productie telt maar liefst 350 schitterende kostuums en miljoenen Swarovski-kristallen.

Oh, en de dansers dragen ieder 4 kostuums, wat zorgt voor 108 spoedverkledingen in 3,5 minuut. Aldus het begeleidend musical boekje wat je krijgt voor de show.

Het is niet zomaar een musical, Aladdin is echt magisch, en dan bedoel ik ook echt magisch! Er zijn trucjes die je geest laten werken, de komedie laat je lachen, het dansen laat je van je stoel opstaan, en je bent schor voordat de avond voorbij is.

Het was alles wat ik me had kunnen wensen in het theater. Pure klasse.

Disney’s Aladdin, de grote broadway musical
Schuiven naar boven