Columns. Hallo wereld!, onze bijdrage

Hallo wereld. Dit is ons Zaal 16, Theater. En dit zijn de gelieerde columns.

Op verzoek van Theater Zaal 16 laten een aantal personen uit de amateurkunstwereld hun licht schijnen over amateurkunst in het algemeen en die van Nederland e.o. in het bijzonder.
Men schrijft op persoonlijke titel columns. Dat wil zeggen dat de verkondigde standpunten niet persé ook die van Zaal 16 weerspiegelen.

Wilt u op columns reageren? Mail het ons en uw bijdrage wordt – mits voorzien van naam – onder het betreffende stukje geplaatst.

Hanteert u zelf de pen niet onverdienstelijk en wilt u een eigen column schrijven (een standpunt, een korte small-history van een theatergroep of -project, een anekdote, of iets anders), stuur deze dan op.

Hoe schrijft u een column? 

Om u eenvoudig op weg te helpen. Publiceert Theater Zaal 16 tweemaal een voorbeeldhandleiding. Na het doorlopen van de stappen. Kan er relatief eenvoudig een leuke, spannende en pakkende column geschreven worden. 

Voorbeeld 1:

“Een column is een niet al te lang stukje in een krant, tijdschrift, of op een website. Vaak heeft een column een persoonlijke toon en meestal is het de bedoeling om de lezer te raken met een mening, een anekdote of een speciale kijk op een onderwerp.” Het schrijven van een column is te schrijven aan de hand van een aantal stappen. En kunnen worden geraadpleegd op: Bron Taalunie

Voorbeeld 2:

“Wanneer is een column goed? Dat is heel persoonlijk. Een column schrijven biedt heel veel vrijheid, omdat het een kanttekening is, een vrije interpretatie of een luchtige afwisseling ten opzichte van de andere teksten in je (online) magazine of krant. Het is als de vrije slag onder het zwemmen, als de mening van tante Janet en als het schijfje citroen in een glas drinken: als je een column wilt schrijven kan alles, en er zijn maar beperkte regels voor. Ga je hier dan helemaal niets van leren? Nou, dat misschien wel.” De stappen zijn door te lopen op: Bron schrijversplaza

Columns. Hallo wereld!, onze bijdrage
Schuiven naar boven