Bodyguard de musical

Haar nalatenschap leeft op vele manieren voort, niet enkel en alleen in Bodyguard de Musical.

Het is alweer meer dan tien jaar geleden dat superster Whitney Houston overleed. Maar haar nalatenschap leeft op vele manieren voort, naast haar prachtige film en muziek. Nu ook in Bodyguard de Musical.

De toneelvoorstelling, gebaseerd op de kaskraker Hollywood film uit 1992 met Houston naast Kevin Costner in de hoofdrol. Is een groot succes sinds de première in het Koninklijk Theater Carré. En is op veler verzoek twee keer door Nederland getoerd.

I wanna feel the heat with somebody

Laat me je het verhaal van De Bodyguard uitleggen. Voor de lezers die nog niet bekend zijn met de film.

Er is een stalker op de vlucht en hij zit achter superster Marron aan, die zich er niet van bewust is dat dit allemaal gebeurt. Ze denkt dat ze onoverwinnelijk is en heeft maar één doel voor ogen: winnen bij de Oscars van dit jaar.

Er komt een nieuwe bodyguard, Frank Farmer (Mark van Eeuwen). Die zich niet laat afschrikken door haar roem en hier is om haar veilig te houden. De vonken vliegen als ze vechten als man en vrouw en zich dan realiseren dat er iets meer is in hun relatie.

De cast

Romy Monteiro keert voor de tweede keer terug naar Utrecht. Om de hoofdrol te vertolken en het is een feest om haar deze rol weer te zien spelen.

Monteiro is geboren om Rachel Marron te zijn. De popdiva die als geen ander een deuntje kan zingen, kan dansen tot ze knettert en over sass beschikt! Vanaf het moment dat ze het podium op stapt commandeert ze het publiek en jeetje. Ze kunnen geen genoeg van haar krijgen.

I Wanna Dance With Somebody!

Ja, jongens en meisjes, dames en heren koeken en peren. Het is een beetje een chick flick verhaal. Chick flicks belichten een verhaal vanuit het vrouwelijk perspectief. Maar de liedjes zijn perfect. Houston’s catalogus van hits zijn er immers meer dan genoeg, van ‘I’m Every Woman’ tot ‘I Have Nothing’. Plus er zijn zelfs toegevoegde Whitney-nummers die niet in de film voorkomen. Zoals ‘Million Dollar Bills’, wat een echte traktatie is voor alle fans.

Monteiro bewijst dat ze het allemaal met gemak kan zingen. En blaast het publiek omver met haar vertolking van het beroemdste nummer van de show ‘I Will Always Love You’.

Romy mag dan de ster zijn, het lijdt geen twijfel dat de rest van de cast ook zijn best heeft gedaan. Carolina Dijkhuizen als Rachels zus (die in haar schaduw blijft staan). Kaat een aantal ongelooflijke vocalen horen in ‘Saving All My Love for You’ en ‘All the Man I Need’. En de jonge Rubiën Florens Vyent, die Rachels zoon Fletcher speelt. Is schattig als hij over het podium danst en de aandacht trekt met zijn lieve glimlach.

Mark van Eeuwen doet het geweldig als Frank Farmer. Vooral omdat het een rol is die in de film zo iconisch is gemaakt door Kevin Costner. van Eeuwen schudt de boeien met gemak van zich af en creëert zijn eigen soort charme en het werkt. Het publiek hoopt dat hij samenkomt met Rachel en de meesten zitten te wensen dat ze net zo’n bodyguard hadden als hij!

Het verhaal en de achtergrond van De Bodyguard

Er is een prachtige choreografie van Allard Blom die je echt doet geloven dat je bij een live concert van Rachel Marron bent. De dansers zijn indrukwekkend en hun energie is onophoudelijk, vooral omdat ze een aantal grote routines moeten uitvoeren en een toegift krijgen.

Elders moet een grote knipoog gaan naar decorontwerper Carla Janssen Höfelt. Die erin slaagt de show het filmgevoel te geven dat hij nodig heeft. Compleet met schuifschermen waardoor het lijkt alsof de ruimtes door een filmcamera worden bekeken. En enorme schermen waarop videobeelden van de cast worden geprojecteerd.

De hele ervaring om naar Bodyguard de Musical te gaan komt het dichtst bij het gevoel dat je zelf in de film zit. Je hebt het gevoel dat je deel uitmaakt van de actie. Je springt uit je stoel als er geweerschoten worden afgevuurd. En je kunt niet anders dan opstaan voor een dansje aan het eind.

Als je de vorige keer de show in Tilburg hebt gemist, mis hem dan zeker niet nog een keer.

Bodyguard de Musical is een geweldig alternatief voor de overvloed aan feestelijke aanbiedingen in het theater in deze tijd. Van het jaar en toch is het nog steeds een productie die je in de feeststemming brengt!

Foto: Pixabay

Bodyguard de musical
Schuiven naar boven